Cursiefjes in de kroeg
13 maart 2016

Vanaf 12 t/m 20 maart vierde Deventer de Boekenweek. Een dikke week vol met schrijvers en columnisten in cafés en theaters en ook films, literatuur, muziek, kunst & design. Voor het vierde jaar zouden schrijvers langs cafés op de Brink trekken. Bezoekers konden hun favoriete café kiezen, de schrijvers kwamen langs: Herman Brusselmans, Ronald Giphart, Karin Giphart en Mano Bouzamour (Henk van Straten was helaas verhinderd). Deelnemende cafés waren De Heeren Op De Brink, Biercafé de Heks, De Hip, Saint Tropez. ‘Cursiefjes in de kroeg’ werd zoals in eerdere jaren  georganiseerd door de deelnemers aan de Deventer Boekenweek. Bedrijven en organisaties  sponsorden dit evenement, waaronder de Deventer Cultuur Club! De continuïteit en kwaliteit die de Stichting Deventer Boekenweek biedt, verdient veel waardering.

Dankzij de bijdrage van DCC was Cursiefjes in de kroeg op zondag 13 maart een fantastisch evenement. Niet alleen was het mooi weer en waren de cafés (over)vol met enthousiast publiek… de line-up bestond uit een goede mix van schrijvers/columnisten. Herman Brusselmans, Ronald Giphart, Karin Giphart singer-songwriter, Mano Bouzamour en Jessica Durlacher. De combinatie van de cafés, ieder met hun eigen achterban,  zorgden voor een breed bereik.

Ingrid van Bergenhenegouwen, coördinator Deventer Boekenweek: ” Door de bijdrage lukt het om kwaliteit te bieden. De sfeer ontstond door de combinatie van cafés, organisatie, schrijvers en publiek. En een inspirerende sfeer was er zeker! Bij sommige cafés kon er echt niemand meer bij en stonden de gasten tot in de deuropening. Toch behoudt Cursiefjes wel een kleinschalig karakter. Tijdens de middag lopen mensen in en uit. De deelnemende schrijvers voelden zich heel erg thuis op de Brink én in Deventer Boekenstad.”