Het Deventer Project
Première 27 mei 2016
11 juni t/m 11 september

In een korte film “Het Deventer Poject’ laat filmmaker Sharon Kromotaroeno de stad zien door de ogen van een nieuwkomer.  Ze ontmoet bijzondere mensen die elk op hun eigen manier iets toevoegen aan Deventer. Wat alle mensen die in deze korte film met elkaar gemeen hebben, is dat zij onze stad kleuren. Dat doen zij allemaal op hun eigen manier. Samen met 100.000 anderen.

Tijdens de première op vrijdag 27 mei in Filmhuis de Keizer gaf winnaar van de anti-discriminatieprijs Danny Hanekamp een inleiding en zorgde de Deventer singer-songwriter de Reisgenoot voor live muziek. De Deventer Cultuur Club is bijzonder ingenomen met het thema van het Deventer project. De stad en haar bewoners staan immers centraal!

Sharon Kromotaroeno: “Dankzij de steun van DCC, hebben wij de kosten van onze film Het Deventer Project kunnen dekken. We vinden het een erg mooi initiatief dat DCC bestaat op de gratie van cultuurliefhebbers en hiermee probeert om het werk van creatieve Deventenaren op de kaart te zetten. Ons filmproject is intussen succesvol afgerond, en voor wie geïnteresseerd is: vanaf zaterdag 11 juni tot en met 11 september zijn fragmenten van het project in de expositieruimte van het Geert Groote te bekijken. Deze expositie toont het gezicht van hedendaagse Deventenaren . Mocht je de film nog niet gezien hebben, op 30 juni wordt de film getoond tijdens een filmavond in het Geert Groote Huis (Lamme van Dieseplein 4 in Deventer). Kijk voor meer informatie op onze Facebook-pagina: Het Deventer Project.