Festival Klassiek met een twist
10 september 2016

Klassieke muziek maar dan net even anders, dat is de opzet van het festival Klassiek met een Twist dat op zaterdag 10 september plaatsvindt in het Havenkwartier. Een gratis, laagdrempelig en festival met kleine klassieke soundbites, voorstellingen en een daverend slotconcert door Peter Beets en de gezusters Philippens; een spannende ontmoeting tussen stijlen, nationaliteiten en persoonlijkheden. Een programma dat aanvoelt als een jamsessie.
Het festival wordt genieten voor het hele gezin, want ook voor de kinderen is een speciaal programma, ‘De Uilenpriesteres van Orplid’ van Christianne Stotijn . Een sprookje ondersteund met klassieke muziek en zang.
En verder op het programma: het eerste officiële optreden van het Valse Notenkoor en nog veel meer!
De concerten en voorstellingen vinden plaats op diverse locaties in het havenkwartier waaronder Huis vd Amateurkunst, Loods570, Fooddock, studio Harco Rutgers, Kunstenlab.

Klassiek met een twist is een initiatief van de werkgroep Klassieke Muziek Deventer , een unieke samenwerking tussen Stichting Musora, Stichting Kamermuziek Deventer, Stichting Zaterdagmiddagconcerten, Deventer Schouwburg, de School van Frieswijk, Muziekkring Bathmen, de Perifeer en Bureau Kunstcircuit, met het doel klassieke muziek op de kaart te zetten. De werkgroep wil klassieke muziek onder de aandacht brengen bij een breed en ook jong publiek . Op zes locaties (binnen-buiten) in het Havenkwartier worden korte concerten van maximaal 20 minuten gegeven door verschillende ensembles/personen. Er worden twee routes gecreëerd die men kan (maar zeker niet moet) volgen. Het gaat om kleine klassieke soundbites, met uitleg en humor gebracht,  gericht op bezoekers tussen de 35-50 jaar met kinderen & opa’s en oma’s.