LOS Festival
16 april 2016

Op zaterdag 16 april 2016 ging het Havenkwartier voor de 3e keer LOS! Meer dan 80 kunstenaars, ondernemers en culturele organisaties openden hun deuren. Alles wat er in dit prikkelende havengebied te vinden is, werd je aangeboden op een presenteerblaadje. Op die dag wisten ca. 3.500 mensen het Havenkwartier te vinden! Het was een fantastische mix van bezoekers, van jong tot oud, in alle kleuren en smaken. Ook namen veel mensen deel aan de vele workshops bij de verschillende werkplaatsen, ze waren allemaal volgeboekt; graffiti, dj-en, schilderen, food make-up, goudsmeden en nog veel meer. Aanwinst dit jaar was de bijdrage van ArtEZ kunstacademie, 12 studenten hebben diverse straattheateroptredens verzorgd door het hele gebied.

LOS festival 2016 is een jaarlijks terugkerend evenement en heeft inmiddels een warm plaatsje veroverd in het hart van de Deventenaren. LOS biedt een kijkje in de keuken van Cultuur & Ondernemen, een schuifdeur optreden zonder amateurtoneel, maar met workshops, theater, muziek en kinderexpedities. De kracht van kunst, cultuur en ondernemerschap samengeperst op 20 hectare havengebied, verpakt als het beste buurtfeest van Nederland, maar dan voor iedereen.

Deventer Cultuur Club heeft waardering voor de initiatieven van de organisatoren, juist omdat het LOS Festival laat zien wat in het Havenkwartier biedt: een breed en gevarieerd festival.