Perzisch Nieuwjaar Festival Deventer
26 maart 2016

Mahnaz.nl en Fooddock sloegen de handen ineen om Norooz (Perzisch nieuwjaar) te vieren in Deventer. Op 21 maart werd het nieuwjaar- en voorjaarsfeest (Norooz, Norouz, Newroz) in een groot aantal landen gevierd bijvoorbeeld in Iran (Perzië), Azerbeidzjan en Afghanistan. Ook is het een belangrijke dag voor de Koerden. Dit is de dag van de lentenacht, als de zon pal boven de evenaar staat. Het is het grootste feest in die landen. Traditioneel is dat een feest om elkaar te ontmoeten, samen te genieten van de cultuur en natuurlijk ook samen eten. Een dag waarop mensen nieuwe kleren aantrekken, lekkere hapjes eten, bij elkaar op bezoek gaan en cadeautjes weggeven.
Op 26 maart vond dit culturele feest in het nieuwe Fooddock plaats. Met op het programma Perzische live Music, lezing over Perzische geschiedenis en de levensstijl  van de Perzen, gedichten gelezen van bekende d00r dichters van Perzië en een diashow over oude gebouwen van Perzië. DCC vond deze aanpak origineel. E en mooi initiatief om Nederlanders kennis te laten nemen van de Perzische cultuur via genieten van culinair, poëzie en muziek.

Organisator Mahnaz Abbasi: “De bijdrage van DCC was waardevol, omdat het ervoor zorgde dat de culturele dag nog beter georganiseerd kon worden. De bijdrage is besteed aan een culturele lezing over Perzië, gedichten die werden voorgedragen over Perzië en aan Perzische live muziek. De bijdrage zorgde ervoor dat ik mijn cultuur goed kon overbrengen naar mijn gasten, waardoor er genoten en geproefd kon worden van de Perzische cultuur. Ik voelde mij gesteund om met mijn nieuwe bedrijf deze culturele dag te kunnen organiseren.”