TANTAM in de zomer
11 juli – 14 augustus

In de zomer zijn de theaters dicht, veel kunstinstellingen hebben een beperkt programma en buiten de festivals is de kunst gelimiteerd tot enkele exposities. Dat geldt ook voor het Havenkwartier. Onder de titel ‘TAMTAM in de zomer’ wil het TAMTAM objectentheater in de zomervakantie zorgen voor culturele opschudding in Deventer. Te beginnen na Deventer Op Stelten (7-10 juli) wordt elk weekeinde tot en met 14 augustus telkens op vrijdag, zaterdag en zondag ’s avonds een voorstelling gegeven van hun nieuwste stuk Roestige Spijkers & Andere Helden in de versie van 60 minuten. In het totaal gaat het om het 15 voorstellingen.

Het TAMTAM objectentheater maakt visueel theater met gevonden voorwerpen in de hoofdrol. Beeldende voorstellingen zonder tekst. Objecten, materialen, licht, geluid, muziek en decor vertellen de inhoud. Het festival van de metamorfose. Dansen op de vuilnisbelt van onze beschaving. Of verbeelding aan de macht. Daar gaat het over in de nieuwe voorstelling van TAMTAM.

Het streven van TamTam objectentheater  om de Deventer zomer meer actie te geven wordt door de Deventer Cultuur Club zeer gewaardeerd. Vooral tijdens de zomervakantie is er weinig te doen. Goed initiatief en goede kwaliteit!