Zaterdagmiddagconcerten Deventer is het tweede initiatief die Deventer Cultuur Club ondersteunt. Waarom? Omdat zij twee keer per maand op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een gratis concert in verschillende kerken in Deventer (Bergkerk, Broederenkerk, Lebuïnuskerk en Synagoge) organiseren. Diverse muziekstijlen van goed niveau worden voor iedereen toegankelijk gemaakt. Vooral voor diegenen die graag kennis willen komen maken met muziek die ze nog niet kennen.

Een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig muziekaanbod van klassiek tot wereldmuziek, in concerten van één uur, vrij toegankelijk en daarom heel laagdrempelig. Met een accent op jong talent en zoveel mogelijk in samenhang met andere disciplines of met verrassende presentatievormen. Dat is al acht jaar het idee achter de maandelijkse Zaterdagmiddagconcerten in Deventer en geldt ook voor de orgelserie die enkele jaren geleden aan het aanbod is toegevoegd. De concerten worden sinds 2014 niet meer uitsluitend in de Bergkerk gehouden, maar ook in de Lebuinuskerk, Broederenkerk en soms in de voormalige Synagoge.
Ook voor de Zaterdagmiddagconcerten is het moeilijk het concertaanbod elk jaar weer financieel rond te krijgen. Daarom is de stichting zeer verguld met de bijdrage van Deventer Cultuur Club aan de succesvolle concertserie. De bijdrage wordt specifiek ingezet voor een jong talentconcert, omdat de jeugd de toekomst heeft en een Zaterdagmiddagconcert een prachtige kans is om voor een groot publiek te spelen.