Project archief

 • Muziek bij de buren, 13 december 2015

  De stichting Muziek bij de Buren presenteert op een zondagmiddag in Deventer in huiskamers door de hele stad, wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Minstens 45 huiskamers, verdeeld over meerdere wijken, worden omgetoverd tot een intiem podium waar Deventer muzikanten (als solist of in groepsverband) drie optredens van maximaal 30 minuten geven.

  Muziek bij de Buren Deventer is in 2014 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk -zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij Deventer en haar bewoners zijn.

 • Inspired by Balthus, 7 t/m 25 oktober in Oude Mariakerk
  Aangevraagd door Stichting Culturele Impuls Deventer

  DCC draagt bij aan de 2e tentoonstelling van KunstaanZ, waardoor de organisatie in staat is een bijzonder beeldende kunsttentoonstelling in onze stad te laten plaatsvinden.

  Vanuit een originele invalshoek wordt een verbinding gebracht tussen de Franse schilder Balthus en andere kunstenaars. Balthus (1908 – 2001) is in Parijs geboren uit Duitse ouders. Tijdens de eerste Wereldoorlog moest het gezin vluchten, terug naar Duitsland. Op 18-jarige leeftijd keerde hij terug in Parijs. Daar begon zijn echte schildersloopbaan. Zijn nauwkeurig geconstrueerde figuren verwijzen naar zijn schilderstalent, waarbij de onderwerpen vaak een erotische lading hebben. Zijn veelzijdigheid uit zich in diverse culturele activiteiten zoals het ontwerpen van toneelkleding en het oprichten van de in Amsterdam gevestigde Wackersacademie. In 1976 ontving hij de prestigieuze Grand Prix National des Arts. Balthus heeft veel leeftijdgenoten en volgers in hun werk geïnspireerd.

 • Dante 750, 10 oktober t/m 25 oktober 2015
  Aangevraagd door Vereniging Dante Alighieri

  Vereniging Dante Alighieri heeft in het kader van het evenement Dante 750 een expositie in de Bergkerk gehouden van werken van 7 hedendaagse Nederlandse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de Goddelijke Comedie van Dante. De expositie bevatte 181 werken. De deelnemende kunstenaars waren Patrick Mangnus & Rien Renema, Juke Hudig, Henk Hage, Uwe Poth, Marie-Josè Robben en Jan Uriot

  Project “Dante 750” is een project georganiseerd door vrijwilligers met grote inzet en bevlogenheid. Het eenmalige project draagt bij aan het brede aanbod van kwalitatieve cultuur in Deventer. Deventer Cultuur Club ziet ook een link met de geschiedenis van de stad waar ooit een Latijnse school was. De in het projectplan beschreven activiteiten maakten indruk bij de beoordelingscommissie van Deventer Cultuur Club .

 • Het Reinckenfestival op 13 & 14 november 2015
  Aangevraagd door stichting Musora

  Het Reinckenfestival zorgt voor een hoogstaand klassieke muziek aanbod in Deventer. Het biedt de bezoeker bijzondere concerten door aankomende en gevestigde professionele ensembles en workshops voor amateur musici en een kennismaking met barokdans.

 • Festival de Oriënt 22 t/m 27 september 2015
  Festival De Oriënt is een goede aanvulling op het multiculturele imago van de stad Deventer. De organisatie van het festival levert inspanningen om verschillende culturele organisaties te binden. Het zorgt voor mooie en inspirerende ontmoetingen tussen “oost” en “west”.

 • Salon 25 juli t/m 30 augustus en Atelierroute 29 & 30 augustus 2015
  Aangevraagd door Kunstenlab

  Het project dient een breed publiek en heeft al een positieve naam gevestigd. De Salon is een overzichtstentoonstelling van kunstwerken van beeldende kunstenaars uit Deventer en omgeving.
  De Atelierroute is een weekend waarin de deelnemende kunstenaars hun atelier openstellen voor het publiek. De Salon fungeert veelal als startpunt voor bezoekers om hun keus te maken naar welk atelier ze gaan. Zowel de Salon als de Atelierroute zijn laagdrempelige activiteiten, bedoeld om kunstenaars en publiek direct met elkaar in contact te brengen. Deventer Cultuur Club ondersteunde dit brede, voor ieder toegankelijke, initiatief dat in eerdere jaren een succes is gebleken.

 • Zaterdagmiddagconcerten Deventer is het tweede initiatief die Deventer Cultuur Club ondersteunt. Waarom? Omdat zij twee keer per maand op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een gratis concert in verschillende kerken in Deventer (Bergkerk, Broederenkerk, Lebuïnuskerk en Synagoge) organiseren. Diverse muziekstijlen van goed niveau worden voor iedereen toegankelijk gemaakt. Vooral voor diegenen die graag kennis willen komen maken met muziek die ze nog niet kennen.

Copyright Stichting Deventer Cultuur Club

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwbrief! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste voorstellingen en ontwikkelingen.

Je bent succesvol aangemeld!